ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έλεγχο η σύζυγος του πρώην δημάρχου Μόσχας

Υπό έλεγχο η σύζυγος του πρώην δημάρχου Μόσχας
Μια ειδική ομάδα αστυνομικών έκανε έφοδο στην έδρα της Inteco, εταιρείας δημοσίων έργων...

Μια ειδική ομάδα αστυνομικών έκανε έφοδο στην έδρα της Inteco, εταιρείας δημοσίων έργων που ανήκει στη δισεκατομμυριούχο σύζυγο του πρώην δημάρχου Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, Ελενας Μπατουρίνα. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι αστυνομικοί, οι οποίοι οπλοφορούσαν και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, όπως συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση της ειδικής μονάδας Omon κατέσχεσαν παραστατικά που επικαλούνται εργαζομένους στης εταιρεία.

Εργαζόμενοι ανέφεραν πώς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όλες οι θύρες τις εταιρείας φρουρούνταν, ενώ τους έκλεισαν σε μία αίθουσα και τους απαγορεύθηκε η λήψη φωτογραφιών με κάμερα ή κινητό τηλέφωνο.

«Ουδείς μας εξήγησε τι ακριβώς συνέβαινε», πρόσθεσαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων. «Πέντε άντρες διηύθυναν την επιχείρηση, που έγινε μέσα στο λογιστήριο, απ' όπου κατασχέθηκαν πάρα πολλά παραστατικά».

Από την πλευρά της ηγεσίας της εταιρείας, κανένας δεν σχολίασε τα γεγονότα αυτά.

Η Έλενα Μπατουρίνα έχει περιουσία που το περιοδικό Finans έχει εκτιμήσει πως κυμαίνεται στο 1,1 δισ.δολάρια.

Οι εχθροί του συζύγου της πρώην δημάρχου Μόσχας κατηγορούν το Λουζκόφ ότι όσο θήτευε στη δημαρχία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011, είχε αναθέσει στην εταιρία της συζύγου του σωρεία συμβολαίων στον τομέα των ακινήτων, αυξάνοντας αισθητά την περιουσία της.