ΚΟΣΜΟΣ

Αρνητική η Χ. Κλίντον στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή

Αρνητική η Χ. Κλίντον στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον...

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξε σήμερα ότι τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών δεν αποτελούν "καλή βάση" για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ενόψει του ψηφίσματος των αραβικών χωρών κατά του εποικισμού που αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία εντός της εβδομάδας.

"Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για να προωθήσουμε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που θα οδηγήσουν στη λύση των δύο κρατών", είπε η Κλίντον μετά από μια συνάντηση που είχε με Αμερικανούς γερουσιαστές, κεκλεισμένων των θυρών.

"Εμείς λέμε εδώ και πολλά χρόνια ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα που κατατίθενται σε αυτό δεν είναι καλή βάση για την προώθηση αυτού του σκοπού", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριγιάντ αλ-Μάλικι, δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ πρότειναν να αποσυρθεί το σχέδιο ψηφίσματος κατά του ισραηλινού εποικισμού με αντάλλαγμα μια μη δεσμευτική διακήρυξη. Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ψήφισμα αυτό αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή και ο Παλαιστίνιος υπουργός εκτίμησε ότι είναι "βέβαιο" ότι η Ουάσινγκτον θα ασκήσει βέτο.