ΚΟΣΜΟΣ

‘’Εντός των ημερών’’ οι κατηγορίες για τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

‘’Εντός των ημερών’’ οι κατηγορίες για τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ θα ανακοινώσει "εντός των ημερών" την απόφασή του για απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του υπουργού...

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ θα ανακοινώσει "εντός των ημερών" την απόφασή του για απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν για οικονομική απάτη, κατάχρηση εξουσίας, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής οικονομικής εφημερίδας Globes.

Ωστόσο, ο Γιεχούντα Βάϊνσταϊν, ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, ο οποίος ασκεί καθήκοντα γενικού εισαγγελέα, δεν θα απαγγείλει κατηγορία για διαφθορά, η οποία είναι βαρύτερη, καθώς δε διαθέτει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία είχε εισηγηθεί τον Αύγουστο του 2009 στις δικαστικές αρχές την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Λίμπερμαν για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη μυστική καταβολή στον Λίμπερμαν ποσού 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω εικονικών εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών του εκστρατειών.

Ο ηγέτης του υπεθνικιστικού κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου είχε δεσμευτεί τότε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του αν του απαγγελλόταν κατηγορία περί διαφθοράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα θα έχει σειρά συναντήσεων όσον αφορά τη διατύπωση του κατηγορητηρίου.

Ο Λίμπερμαν, σε βάρος του οποίου διεξήχθησαν αρκετές έρευνες από το 1996, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε υπέρβαση καθήκοντος δηλώνοντας ότι οι έρευνες αυτές ήταν πολιτικά υποκινούμενες.

Πηγή: newscode.gr