ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα σε τηλεοπτικό σταθμό πολιτικού στην Ινδία

Έρευνα σε τηλεοπτικό σταθμό πολιτικού στην Ινδία
Έφοδο στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στην οικογένεια πολιτικού, πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ινδίας, ύστερα από..

Έφοδο στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στην οικογένεια πολιτικού, πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ινδίας, ύστερα από σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα και απειλεί την κυβέρνηση συνασπισμού.


Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Kalaignar TV, στην νότια πόλη Τσενάι, που ανήκει στη δεύτερη σύζυγο και στην κόρη του Μ. Καρουνανίντι, επικεφαλής του κόμματος Ντραβίντα Μουνβέτρα Καζαγκάμ (DMK).


Έρευνα διεξάγεται στην Ινδία σχετικά με σκάνδαλο που αφορά στην πώληση αδειών κινητής τηλεφωνίας. Ο πρώην υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, Αντιμούθου Ράτζα συνελήφθη μετά την παραίτησή του, ύστερα από δημοσίευση κυβερνητικής έκθεσης, στην οποία κατηγορήθηκε για πώληση αδειών σε εξευτελιστικές τιμές και δίχως να έχει ακολουθήσει την προσήκουσα διαδικασία. Η υπόθεση αυτή εκτιμάται ότι ζημίωσε κατά 39 δισ. δολάρια το Δημόσιο.


Η έφοδος της Παρασκευής ακολούθησε τις καταγγελίες ότι εταιρίες, που συνδέονται με άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών, για την οποία διεξάγεται έρευνα για την αγορά αδειών για κινητή τηλεφωνία σε παράλογα χαμηλές τιμές, είχαν καταβάλει 47 εκατομμύρια δολάρια στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό.


Το Κόμμα του Κογκρέσου εξαρτάται από το DMK για να διασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που θα διεξαχθούν εντός του χρόνου.