ΚΟΣΜΟΣ

Αλλάζει πρωθυπουργό αύριο ο Μουαμάρ Καντάφι

Αλλάζει πρωθυπουργό αύριο ο Μουαμάρ Καντάφι
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα στην Λιβύη με 24 νεκρούς από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα στην Λιβύη με 24 νεκρούς από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας, με αποκορύφωση την χθεσινή Ημέρα της Οργής, οδηγεί τον Μουαμάρ Καντάφι σε ιστορική απόφαση, Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr ο Λίβυος ηγέτης θα προχωρήσει αύριο σε αλλαγή του πρωθυπουργού της κυβέρνησής του για να αποφύγει τα χειρότερα.

Το καθεστώς θέλει να αποφύγει τις εξελίξεις της Αιγύπτου και προωθεί αλλαγές που για δεκαετίες δεν έχουν δει οι πολίτες της χώρας. Ήδη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για συνεχόμενη βία των αρχών στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την τάξη.

Μετά την χθεσινή ‘’Ημέρα της Οργής’’ όπου συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για σήμερα μετά την προσευχή. Μένει να δούμε εάν η αλλαγή που θα εξαγγείλει αύριο ο Καντάφι θα «ηρεμήσει» τους διαδηλωτές ή αν το παράδειγμα του Νείλου θα επαναληφθεί σε ακόμη μία χώρα του αραβόφωνου κόσμου.

Πηγή: newscode.gr

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λιβύη