ΚΟΣΜΟΣ

Ο θάνατός του, «σωτήριος» για την περιουσία του!

Ο θάνατός του, «σωτήριος» για την περιουσία του!
Ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον πέθανε τον Ιούνιο του 2009...

Ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον πέθανε τον Ιούνιο του 2009, ωστόσο ο θάνατός του έσωσε την περιουσία του τραγουδιστή, που υπολογίζεται σε περίπου 310 εκατομμύρια δολάρια, και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αποπληρωμή των χρεών ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το χρήμα έχει προέλθει από συμφωνίες για πνευματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνουν μια με το Cirque Du Soleil, το ντοκιμαντέρ του Τζάκσον This Is It, και το μεταθανάτιο άλμπουμ, Μάικλ, που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Τα δικαστικά έγγραφα που εξασφαλίστηκαν και δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα TMZ.com, αποκαλύπτουν ότι οι διαχειριστές της περιουσίας έχουν ήδη δαπανήσει περίπου 159 εκατομμύρια δολάρια αποπληρώνοντας διάφορα χρέη, φόρους εισοδήματος και άλλα έξοδα, όπως και την παροχή "αδιάλειπτης υποστήριξης προς την κ. (Κάθριν) Τζάκσον και τα παιδιά του Μάικλ Τζάκοσν, όπως το επιθυμούσε ο Μάικλ".

Από την περιουσία του επίσης πληρώθηκαν ποσά για "ουσιαστικές βελτιώσεις" στο κτήμα της οικογένειας στο Εντσίνο, της Καλιφόρνιας.

Εκτός από τα 400 εκατομμύρια δολάρια χρέους, για τους διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον υπάρχουν επίσης χρηματικές υποχρεώσεις 40 εκατ. δολαρίων προς τον επιχειρηματικό φορέα AEG, που απορρέουν από την περιοδεία This Is It, για την οποία Τζάκσον έκανε πρόβες όταν πέθανε.

Οι διαχειριστές της περιουσίας δήλωσαν ότι εξακολουθούν να ασχολούνται με περισσότερες από 65 απαιτήσεις πιστωτών και διάφορες αγωγές σε πολλές χώρες.