ΚΟΣΜΟΣ

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα του

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα του
Ο πρώην πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Μαρκ Ραβαλομανάνα, δεν μπόρεσε σήμερα να επιστρέψει στο Ανταναναρίβο, καθώς δεν του επετράπη η είσοδος...

Ο πρώην πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Μαρκ Ραβαλομανάνα, δεν μπόρεσε σήμερα να επιστρέψει στο Ανταναναρίβο, καθώς δεν του επετράπη η είσοδος στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

«Πάω στην Μαδαγασκάρη για ειρηνικό σκοπό και όχι για πολεμικό, γιατί με μπλοκάρετε εδώ;» δήλωσε ο κ. Ραβαλομανάνα, φανερά ενοχλημένος, λίγο αφότου η αεροπορική εταιρεία "Airlink" δεν του επέτρεψε να εισέλθει στο αεροδρόμιο "OR Tambo".

Ένας υπάλληλος της εταιρείας έδειξε μία επιστολή της πολιτικής αεροπορίας της Μαδαγασκάρης που ανέφερε ότι «ο κ. Ραβαλομανάνα είναι persona non grata στην Μαδαγασκάρη. Για την διατήρηση της δημόσιας τάξης, δεν πρέπει να επιβιβαστεί».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μαρκ Ραβαλομανάνα είχε ανακοινώσει την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική, όπου ζει εξόριστος από το 2009, όταν ο πολιτικός αντίπαλός του Αντρί Ρατζολίνα, υποστηριζόμενος από το στρατό, κατέλαβε την εξουσία.