ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί συλληφθέντες στο Ιράν

Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί συλληφθέντες στο Ιράν
Δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2010 στο Ιράν καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών η οποία μετατράπηκε...

Δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2010 στο Ιράν καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών η οποία μετατράπηκε σε πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ριάλ (50.000 δολάρια) για τον καθένα, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA, επικαλούμενο ανακοίνωση της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενοι "βρίσκονται καθ' οδόν προς τη χώρα τους" δήλωσε ο επικεφαλής της δικαιοσύνης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, όπου εκρατούντο.

Εξάλλου, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την "επίσκεψη του Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους για διμερή θέματα και τρόπους ενίσχυσης αυτών των σχέσεων" καθώς και για τις "περιφερειακές εξελίξεις", ανέφερε το πρακτορείο Irna.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη στην Τεχεράνη ενός υπουργού Εξωτερικών μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια.


Οι δύο Γερμανοί συνελήφθησαν τον Οκτώβριο στο Ταμπρίζ, ενώ έπαιρναν συνέντευξη από το γιο και τον δικηγόρο της Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, μιας Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε λιθοβολισμό, και για την οποία η διεθνής κοινότητα έχει κινητοποιηθεί.