ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στην Δρέσδη σε πορεία νεοναζί

Επεισόδια στην Δρέσδη σε πορεία νεοναζί
Με δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού και γκλομπ, γερμανοί αστυνομικοί απέκρουσαν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να εμποδίσουν πορεία...

Με δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού και γκλομπ, γερμανοί αστυνομικοί απέκρουσαν χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να εμποδίσουν πορεία νεοναζί στη Δρέσδη στην διάρκεια της εκδήλωσης των ακροδεξιών για την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης από τους συμμάχους το 1945.

"Χιλιάδες βίαιοι ακτιβιστές διέσπασαν τις μπαριέρες της αστυνομίας σε πολλές τοποθεσίες προσπαθώντας να μπουν στην περιοχή που είχε καθοριστεί ότι θα εκινείτο η ακροδεξιά", δήλωσε η αστυνομία.

Στις τρεις πορείες που έλαβαν άδεια από δικαστήριο, παρά τις αντιδράσεις της δημαρχίας, έλαβαν μέρος περίπου 6.000 νεοναζί.

Διοργανωτές μιας σειράς αντιδιαδηλώσεων είπαν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι προσπάθησαν να εμποδίσουν τις νεοναζιστικές πορείες και κατάφεραν να μην τις αφήσουν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης.

Επεισόδια αναφέρθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αριστερών διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και στα παράθυρα ενός κτιρίου γραφείων.