ΚΟΣΜΟΣ

Και συλλήψεις ομήρων στη Λιβύη

Και συλλήψεις ομήρων στη Λιβύη
"Μια ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, η οποία αυτοαποκαλείται 'το Ισλαμικό Εμιράτο της Μπάρκα (προηγούμενη ονομασία της βορειοδυτικής...

"Μια ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, η οποία αυτοαποκαλείται 'το Ισλαμικό Εμιράτο της Μπάρκα (προηγούμενη ονομασία της βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης), κρατά ως ομήρους μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και πολίτες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αυτή η σύλληψη ομήρων άρχισε "κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών", δήλωσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Αυτή η ομάδα "ζητεί την άρση της κατάστασης πολιορκίας που έχει επιβληθεί από τις δυνάμεις της τάξης για να μην εκτελέσει τους ομήρους", πρόσθεσε.

"Διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου. Αυτές οι διαπραγματεύσεις έγιναν από την πλευρά των αρχών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ", δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι είναι "ακόμη σε εξέλιξη".

Σύμφωνα με την ίδια πηγή "οι δύο αστυνομικοί που απαγχονίστηκαν την Παρασκευή στην αλ Μπάιντα ήταν από αυτή την ομάδα αυτή".

Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW), 23 άτομα έχουν σκοτώθηκαν στην Αλ-Μπάιντα, από την αρχή της διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι, την Τρίτη.