ΚΟΣΜΟΣ

Η Κλίντον ζητά από το Μπαχρέιν “μεταρρυθμίσεις” όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Η Κλίντον ζητά από το Μπαχρέιν “μεταρρυθμίσεις” όσο το δυνατόν γρηγορότερα
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι οι βιαιότητες που προκάλεσαν πολλούς

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι οι βιαιότητες που προκάλεσαν πολλούς νεκρούς τις τελευταίες ημέρες στο Μπαχρέιν είναι "απαράδεκτες", και ότι οι αρχές πρέπει να προχωρήσουν σε "μεταρρυθμίσεις" όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

"Εμείς δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε καμία βιαιότητα. Είναι απολύτως απαράδεκτες. Θέλουμε πραγματικά ο λαός να προστατεύεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή, το δικαίωμα να συγκεντρώνονται και να μιλούν ελεύθερα, και θέλουμε να γίνουν μεταρρυθμίσεις", δήλωσε η Κλίντον στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

"Το Μπαχρέιν είχε ξεκινήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις και θέλουμε να τους δούμε να επανέρχονται σε αυτές όσο το δυνατόν γρηγορότερα", πρόσθεσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Χιλιάδες υπήκοοι του Μπαχρέιν έχουν καταλάβει σήμερα την Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, επίκεντρο της αντίθεσης προς το καθεστώς, ενώ η αντιπολίτευση διαβουλεύεται πριν κάνει διάλογο με την κυβέρνηση.

Σε αυτή τη μικρή μοναρχία του Περσικού Κόλπου, που είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ, καθώς εκεί εδρεύει ο πέμπτος στόλος τους (απαραίτητος για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν), έξι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας...σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

πηγή: newscode.gr