ΚΟΣΜΟΣ

Οι αναταραχές στον Αραβικό κόσμο δημιουργούν ανησυχία στην Ε.Ε.

Οι αναταραχές στον Αραβικό κόσμο δημιουργούν ανησυχία στην Ε.Ε.
Συναντήθηκαν αργά σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις...

Συναντήθηκαν αργά σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα γεγονότα.

"Σκέφτομαι τη Λιβύη, σκέφτομαι τι συνέβη στο Μπαχρέιν μέσα στο σαββατοκύριακο...κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, κάνουμε έκκληση για τερματισμό της βίας και έναρξη του διαλόγου", είπε στους δημοσιογράφους η Κάθριν Άστον.

"Πραγματικά ανησυχώ για ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λιβύη. Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, συνεχίζουμε να κάνουμε, είναι πολύ σημαντικό...να τερματιστεί η βία", πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να στηρίξει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ανησυχεί για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο με το κύμα μεταναστών σε χώρες της ΕΕ και την άνοδο των ισλαμιστικών κινημάτων.

Εκμεταλλευόμενος αυτές τις ανησυχίες, ο Καντάφι έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική μετανάστευση από την Αφρική αν σταματήσει να συνεργάζεται με το καθεστώς του.

"Ακούμε απειλές, ακούμε ανθρώπους να λένε 'πρέπει να κάνεις αυτό, δεν πρέπει να κάνεις το άλλο'. Στο τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει αυτό που πρέπει", σχολίασε η Άστον.