ΚΟΣΜΟΣ

Πράκτορας της CIA o Αμερικανός που σκότωσε Πακιστανούς

Πράκτορας της CIA o Αμερικανός που σκότωσε Πακιστανούς
Μυστικός πράκτορας της CIA ήταν σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των πακιστανικών...

Μυστικός πράκτορας της CIA ήταν σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, ο αμερικανός που σκότωσε τον περασμένο Ιανουάριο δυο Πακιστανούς στη Λοχάρη.
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως εργαζόταν για την CIA», τόνισε ο πακιστανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η υπόθεση του Ρέιμοντ Ντέιβις, που κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία και παραμένει σε πακιστανική φυλακή έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν. Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την άνευ όρων αποφυλάκισή του, επικαλούμενη την διπλωματική του ασυλία.

«Είχε συμβόλαιο εργασίας, δεν ήταν κανονικός πράκτορας της CIA, αλλά εργαζόταν για την υπηρεσία αυτή, είναι επιβεβαιωμένο", πρόσθεσε ο ίδιος.

«Σε κάθε περίπτωση εργαζόταν εις βάρος μας. Οι κανονικοί πράκτορες της CIA--τους γνωρίζουμε, έχουμε καθημερινή επαφή μαζί τους--γνωρίζουμε πως είναι της CIA, όμως η περίπτωσή του δεν ήταν γνωστή στις υπηρεσίες μας", επισήμανε ο αξιωματούχος της ISI.

Στις 17 Φεβρουαρίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης ανέβαλε για τις 14 Μαρτίου την ακροαματική διαδικασία για το αν ο Αμερικανός έχει ή όχι διπλωματική ασυλία.

Ο Ντέιβις εργαζόταν στο προξενείο της Λαχόρης ως «τεχνικός σύμβουλος».