ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Στρατιωτικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών

Λιβύη: Στρατιωτικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών
Στρατιωτικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τρίπολη...

Στρατιωτικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τρίπολη, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο μαρτυρίες από την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές.

Ένας Λίβυος, ο Σούλα αλ-Μπαλαάζι, που δήλωσε ότι είναι ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, μίλησε τηλεφωνικά στο κανάλι και υποστήριξε ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν "ορισμένες τοποθεσίες στην Τρίπολη".

Ένας αναλυτής της λονδρέζικης εταιρείας συμβούλων Control Risks, ο Τζούλιαν Μπαρνς-Ντέισι δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικών αεροπλάνων εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας του υποδηλώνει ότι πλησιάζει το τέλος του Μουάμαρ Καντάφι. "Φαίνεται ότι είναι οι τελευταίες, απελπισμένες ενέργειες. Αν βομβαρδίζεις την ίδια σου την πρωτεύουσα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα επιβιώσεις", είπε ο αναλυτής. "Όμως πιστεύω ότι ο Καντάφι θα πολεμήσει. Νομίζω ότι οι φήμες πως φεύγει στη Βενεζουέλα θα αποδειχθούν άκυρες. Σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της περιοχής, στη Λιβύη υπάρχει η πιθανότητα (να σημειωθούν) σοβαρές ταραχές και ευθεία σύγκρουση", πρόσθεσε.

διαβάστε επίσης: Στο χείλος του εμφυλίου η Λιβύη