ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη - Ο στρατός πυροβολεί στο "ψαχνό" - Eκατοντάδες νεκροί

Λιβύη - Ο στρατός πυροβολεί στο "ψαχνό" - Eκατοντάδες νεκροί
Σε ένα απέραντο «πεδίο μάχης» με πιθανά εκατοντάδες νεκρούς έχει μετατραπεί η πρωτεύουσα...

Σε ένα απέραντο «πεδίο μάχης» με πιθανά εκατοντάδες νεκρούς έχει μετατραπεί η πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν με έκτακτα δελτία τους τα δύο μεγαλύτερα αραβικά ειδησεογραφικά δίκτυα «Αl Jazeera» και «Al Arabiya». Οι νεκροί, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ξεπερνούν τους 400.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μαχητικά της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας από αέρος και άρματα μάχης και τεθωρακισμένα από ξηρά, βάλλουν ανελέητα εναντίον διαδηλωτών που κατευθύνονταν προς την προεδρική κατοικία του λίβυου ηγέτη. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγω για εκατόμβη νεκρών, ενώ και η κρατική τηλεόραση της Λιβύης επιβεβαιώνει εν μέρει τα όσα μεταδίδονται από τη βορειοαφρικανική χώρα, αναφέροντας πως, «μεγάλη επιχείρηση του στρατού είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση τρομοκρατών».

Όπως έγινε γνωστό, δύο μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας που διατάχθηκαν να βομβαρδίσουν τους διαδηλωτές αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της γειτονικής Μάλστα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αχμετ Ελγκαζίρ, μέλους ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Λιβύη, στο «Αl Jazeera» ότι: «οι στρατιώτες σφάγιασαν σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα) τους διαδηλωτές, φοβάμαι πως οι νεκροί θα είναι εκατοντάδες».

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Βενεζουέλας, διέψευσαν τη δήλωση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών που έφεραν τον Μουαμάρ Καντάφι να βρίσκεται εν πτήσει προς την Βενεζουέλα εγκαταλείποντας την Λιβύη.Σε διάψευση προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάγιεμν, χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες πληροφορίες "αβάσιμες".

Δέκα Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν από σφαίρες στην πόλη Τομπρούκ

Ο γιατρός Σάιφ Άμπντελ Λατίφ, επικαλούμενος Αιγύπτιους που εγκατέλειπαν τη Λιβύη, είπε ότι επιχείρησε να φτάσει στη Λιβύη μαζί με μια ομάδα διασωστών αλλά τους εμπόδισαν να περάσουν τα σύνορα στο μεθοριακό φυλάκιο Σόλουμ. Οι συνοριοφύλακες επέτρεψαν μόνο σε δύο γιατρούς να μπουν στη Λιβύη, μαζί με τα φάρμακα που μετέφεραν.

"Τότε είδαμε μια ομάδα Αιγυπτίων, που προέρχονταν από την επαρχία Σαρκίγια και έφευγαν από τη Λιβύη με τρία λεωφορεία. Μας είπαν ότι δέκα Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν από πυρά μυδραλιοβόλων στο Τομπρούκ". Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Αιγύπτιοι δολοφονήθηκαν από "ένοπλες συμμορίες μισθοφόρων".

πηγή: newscode.gr