ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα φεριμπότ στέλνει η Τουρκία στη Λιβύη

Τέσσερα φεριμπότ στέλνει η Τουρκία στη Λιβύη
Η Τουρκία θα στείλει τέσσερα φεριμπότ για να μεταφέρουν Τούρκους πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν...

Η Τουρκία θα στείλει τέσσερα φεριμπότ για να μεταφέρουν Τούρκους πολίτες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, μετά την άρνηση των Λιβυκών αρχών να επιτρέψουν την προσγείωση αεροσκάφους των τουρκικών αερογραμμών THY στην πόλη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός εξωτερικού εμπορίου κ. Ζαφέρ Τσαγλαϊάν.

Περίπου 2.500 Τούρκοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης για να εγκαταλείψουν τη Λιβύη αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα μπορέσει να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο.

Τα φεριμπότ θα φτάσουν στη Λιβύη σε είκοσι τέσσερις ώρες, για να παραλάβουν τους τούρκους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ο υπουργός εξωτερικού εμπορίου σημείωσε ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις εναντίον Τούρκων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Το τουρκικό προξενείο στη Λιβύη οργανώνει επίσης αυτοκινητοπομπή προς την Αίγυπτο, αλλά η προσπάθεια αυτή έχει δυσκολέψει από τις επιθέσεις και τη δολιοφθορά που υφίστανται αυτοκίνητα των τουρκικών εταιριών.

Στη Λιβύη ενεργοποιείται η εταιρεία Tekfen Holding, με κατασκευαστικό σχέδιο αξίας 157 εκατ. δολαρίων και η εταιρία Anel Elektrik, με ένα αντίστοιχο έργο αξίας 122 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αξία των συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.