ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Σε επιφυλακή ο στρατός λόγω Λιβύης

Αίγυπτος: Σε επιφυλακή ο στρατός λόγω Λιβύης
Ο αιγυπτιακός στρατός ενίσχυσε την παρουσία του στα σύνορα με τη Λιβύη για να διασφαλίσει κυρίως τη διέλευση των αιγυπτίων πολιτών που..

Ο αιγυπτιακός στρατός ενίσχυσε την παρουσία του στα σύνορα με τη Λιβύη για να διασφαλίσει κυρίως τη διέλευση των αιγυπτίων πολιτών που εγκαταλείπουν τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Ο στρατός έστειλε πρόσθετες μονάδες προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των βορείων συνόρων της χώρας με τη Λιβύη στο σημείο διέλευσης Σάλουμ και να επιτρέψει στους αιγύπτιους υπηκόους που εγκαταλείπουν τη Λιβύη να γυρίσουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δέκα χιλιάδες Αιγύπτιοι περιμένουν κοντά στη μεθοριακή τοποθεσία Σάλουμ και ακόμη πέντε χιλιάδες έφθασαν ήδη εκεί από χθες.

Δύο αεροσκάφη του αιγυπτιακού στρατού αναχώρησαν σήμερα για την Τρίπολη ώστε να διευκολύνουν τη μεταφορά όσων Αιγυπτίων θέλουν να φύγουν από τη χώρα αυτή.

Κινητές νοσοκομειακές μονάδες έχουν τοποθετηθεί στο Σάλουμ ώστε να είναι σε ετοιμότητα να περιθάλψουν τραυματίες ή ασθενείς.

Η Αίγυπτος έχει μεγάλο αριθμό εργατών της στη γειτονική Λιβύη που συγκλονίζεται από ανεξέλεγκτα βίαια επεισόδια, τα πρώτα του εύρους αυτού μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι το 1969.