ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο αυτόχειρας, ο "θύτης" του ματωμένου μήνα του μέλιτος

Παραλίγο αυτόχειρας, ο "θύτης" του ματωμένου μήνα του μέλιτος
Ενώ οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να λύσουν το γρίφο του αιματοβαμμένου ταξιδιού του μέλιτος...

Ενώ οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να λύσουν το γρίφο του αιματοβαμμένου ταξιδιού του μέλιτος στη Ν. Αφρική, ο γαμπρός και κύριος ύποπτος της υπόθεσης προσπαθεί να αυτοκτονήσει.

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Shrien Dewani μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο του Μπρίστολ της Βρετανίας, αφού είχε πάρει υπερβολική δοσολογία χαπιών.

Οι αρχές της Ν. Αφρικής ζητούν την έκδοσή του για να τον δικάσουν ως τον άνθρωπο που πλήρωσε δύο εκτελεστές για να δολοφονήσουν τη σύζυγό του.

Ο 31χρονος άνδρας είχε γίνει «πολύ πολύ ευαίσθητος», εξαιτίας του άγχους και της κατάθλιψης. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα με την οικογένειά του, με συμπτώματα μετα-τραυματικής αγχώδους διαταραχής, από την οποία υποφέρει εδώ και καιρό».

«Η κατάστασή του χειροτέρευε συνεχώς και είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην οικογένειά του και τους γιατρούς του. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας».

Η σύζυγός του έχασε τη ζωή της στο Κέιπ Τάουν στις 13 Νοεμβρίου. Το ζευγάρι είχε πάρει ένα ταξί για να τους γυρίσει στα αξιοθέατα της πόλης, όταν ένας οπλισμένος άνδρας μαζί με τον οδηγό απήγαγαν τη γυναίκα και στη συνέχεια τη σκότωσαν.

Οι δύο εκτελεστές συνελήφθησαν από τις αρχές της Ν. Αφρικής και ομολόγησαν ότι ο Dewani τους είχε προσλάβει για να σκοτώσουν τη γυναίκα του.

Ο Shrien Dewani αντιμετωπίζει τώρα τη δικαιοσύνη στη χώρα του, τη Μ. Βρετανία, ενώ παραμένει το αίτημα της Ν. Αφρικής για έκδοσή του εκεί όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. Στη διάρκεια της δίκης του παρουσιάστηκαν στοιχεία που τον ενοχοποιούν.

Η επόμενη φάση της δίκη είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του Μάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τη νεόνυμφη