ΚΟΣΜΟΣ

«Τελευταία ευκαιρία» για την Ακτή Ελεφαντοστού

«Τελευταία ευκαιρία» για την Ακτή Ελεφαντοστού
Τέσσερις αφρικανοί πρόεδροι, που χειρίζονται την πολύμηνη πολιτική κρίση στην Ακτή του Ελεφαντοστού...

Τέσσερις αφρικανοί πρόεδροι, που χειρίζονται την πολύμηνη πολιτική κρίση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, είχαν σήμερα συνάντηση στο Αμπιτζάν με τον Αλασάν Ουατάρα, που από τη διεθνή κοινότητα αναγνωρίζεται ως ο πρόεδρος της δυτικοαφρικανικής χώρας, 24 ώρες αφότου συναντήθηκαν με τον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό.

«Είναι η αποστολή της τελευταίας ευκαιρίας» σχολίασε, αναφερόμενος κατόπιν σε αυτές τις συνομιλίες ο Ουαταρά, συνοδευόμενος από τον δικό του πρωθυπουργό, τον Γκιγιόμ Σόρο.

«Μάς καταπιέζουν με πολλή βία, είχαμε τη Δευτέρα στη διαδήλωση μας 12 νεκρούς, από ρίψη ρουκετών μέσα στο πλήθος», πρόσθεσε ο Ουαταρά. «Προσκαλώ τον λαό μας, να κάνει μία αιγυπτιακής έμπνευσης επανάσταση», υπογράμμισε.

Εκπροσωπώντας τους ομολόγους του, ο μαυριτανός πρόεδρος Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ επισήμανε ότι «δεν έχουν στη διάθεσή τους τη μαγική λύση», τονίζοντας ότι «αν βρεθεί η λύση, αυτή θα αποτελέσει, πραγματικά, τη σωτηρία για όλη την Αφρική. . . όμως προς το παρόν τα βάσανά μας δεν έχουν ακόμα τελειώσει».