ΚΟΣΜΟΣ

Ιδεολογικός «πόλεμος» Μεντβέντεφ στους ριζοσπάστες ισλαμιστές

Ιδεολογικός «πόλεμος» Μεντβέντεφ στους ριζοσπάστες ισλαμιστές
Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τα όργανα της εξουσίας να επιδείξουν «τη μεγαλύτερη δυνατή...

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τα όργανα της εξουσίας να επιδείξουν «τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στο Ισλάμ» στη Ρωσία ώστε να «κερδηθεί μια ιδεολογική μάχη κατά των ριζοσπαστών ισλαμιστών».

«Πρέπει να κερδίσουμε την ιδεολογική μάχη κατά των ριζοσπαστών ισλαμιστών» δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ σε σύσκεψη στον ασταθή ρωσικό Βόρειο Καύκασο, ανήσυχος από το κύμα εξέγερσης στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή που ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τη Ρωσία.

«Πρέπει να καθοδηγήσουμε τον πληθυσμό και να επιτύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στο Ισλάμ» στη Ρωσία, πρόσθεσε ο κ. Μεντβέντεφ στη συνάντηση αυτή που έγινε στο Βλαντικαυκάζ και επικεντρώθηκε στα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

«Αυτός που επιθυμεί να αλλάξει πρέπει να επιτύχει μια αλλαγή και αυτός που θέλει να δει το αίμα να ρέει, πρέπει να λουστεί με το δικό του αίμα» τόνισε ο κ. Μεντβέντεφ που κάλεσε τις αρχές να είναι πιο ενεργές με το Διαδίκτυο.

«Πρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας ιστοσελίδες, να είστε παρόντες στα διάφορα δίκτυα, να δημιουργήσετε θρησκευτικές ιστοσελίδες και να μεταδίδετε τις ομιλίες των μουσουλμάνων ιερέων» εκτίμησε ο ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει στο Βορειο Καύκασο μια εξέγερση που προοδευτικά ισλαμοποιήθηκε κυρίως μετά τον πρώτο ρωσικό πόλεμο κατά των εξεγερμένων της Τσετσενίας (1994-96).

Η εξέγερση των Τσετσένων εξαπλώθηκε και ξεπέρασε τα τσετσενικά σύνορα με αποτέλεσμα να μετεξελιχθεί τη δεκαετία του 2000 σε ένα μεγάλο ενεργό και πολύ ισχυρό ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα σε όλο το βόρειο Καύκασο.