ΚΟΣΜΟΣ

«Αποχαιρέτησα τα παιδιά μου»

«Αποχαιρέτησα τα παιδιά μου»
Πάγωσε όλος ο κόσμος από τη συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας Ann Voss η οποία εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια κτιρίου το οποίο κατέρρευσε...

Πάγωσε όλος ο κόσμος από τη συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας Ann Voss η οποία εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια κτιρίου το οποίο κατέρρευσε από το χθεσινό φονικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία.


Η νεαρή μητέρα μίλησε από το κινητό της τηλέφωνο στα μέσα ενημέρωσης ενώ βρισκόταν εγκλωβισμένη κάτω από το γραφείο της. «Αποχαιρέτησα τα παιδιά μου» είπε στους δημοσιογράφους η Ann Voss και η μπαταρία του κινητού της έσβησε.


Λίγο νωρίτερα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε: «Πριν λίγες ώρες, νόμιζα πως "αυτό είναι". Πως αποχαιρετώ την Άνν. Κατάφερα λίγο να κουνηθώ γιατί πριν δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω. Τηλεφώνησα στα παιδιά μου για να τους πω αντίο. Η κόρη μου έκλαιγε κι έκλαιγα κι εγώ γιατί έλεγα "αυτό είναι. Πρέπει να τους πεις πόσο τους αγαπάς"».


Τόνισε επίσης ότι δεν μπορούσε να δει κανέναν από τους συναδέλφους της ωστόσο τους άκουγε να φωνάζουν για βοήθεια.


Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των 22 ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτήριο της εταιρεία Pyne Gould ωστόσο σε άλλα σημεία της πόλης τα συνεργεία εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να εντοπίσουν επιζώντες, εκτιμώντας πως είναι αδύνατο κάποιος να έχει επιζήσει υπό τις συνθήκες αυτές.


Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί από τον σεισμό φθάνουν τους 75.