ΚΟΣΜΟΣ

Πιο κοντά στους γάμους ομοφυλοφίλων οι ΗΠΑ

Πιο κοντά στους γάμους ομοφυλοφίλων οι ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει την απαγόρευση τέλεσης ομοφυλοφιλικών γάμων στις Η.Π.Α. και εμφανίζεται...

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει την απαγόρευση τέλεσης ομοφυλοφιλικών γάμων στις Η.Π.Α. και εμφανίζεται διατεθειμένη να άρει τον σχετικό νόμο.

Το 1996 είχε θεσπιστεί ένας νόμος ο οποίος έλεγε ρητά ότι «η μόνη νόμιμη ένωση είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Ωστόσο, πέντε πολιτείες και η Washington DC συνέχιζαν να επιτρέπουν ομοφυλοφιλικούς γάμους.


Χθες έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου πως ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μην υπερασπίζεται στις δικαστικές αίθουσες το νόμο περί γάμου, γεγονός που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη θέσπιση ομοσπονδιακού νόμου που δεν θα απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, Τζέι Κάρνει, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει διαμορφώσει ακόμα προσωπική άποψη για το θέμα, θεωρεί όμως πως ο επίμαχος νόμος δεν είναι σύμφωνος με το αμερικανικό Σύνταγμα.


Μόλις πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε πως θα αναθεωρήσει τη νομοθεσία βάσει της οποίας υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων που υπηρετούν στο στρατό των ΗΠΑ.