ΚΟΣΜΟΣ

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η παιδική πορνογραφία στην Ιαπωνία

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η παιδική πορνογραφία στην Ιαπωνία
Άνοδο 45% σημείωσαν τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στην Ιαπωνία τη χρονιά που μας πέρασε, σε μία χώρα όπου η κατοχή βίντεο και...

Άνοδο 45% σημείωσαν τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στην Ιαπωνία τη χρονιά που μας πέρασε, σε μία χώρα όπου η κατοχή βίντεο και φωτογραφιών από ιδιώτες δεν διώκεται από το νόμο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Το 2010, οι αστυνομικές έρευνες έφεραν στο φως 1.342 υποθέσεις παραγωγής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με θέματα παιδιά μικρότερα των 18 ετών, κατά 43,5% περισσότερες υποθέσεις σε σχέση με το 2009.

Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων στο υλικό αυτό, που αναγνωρίστηκαν έφτασε τα 618--αύξηση που φτάνει το 52,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αστυνομία επισημαίνει πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από τότε που άρχισε να κρατά αρχείο με στοιχεία των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας το 2000.


Συνολικά 926 άτομα προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ περίπου το 60% των υποθέσεων--783--εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο.

Ο νόμος που ισχύει σήμερα στην Ιαπωνία απαγορεύει μόνο την παραγωγή και την πώληση φωτογραφιών, βίντεο και άλλου υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και την κατοχή τους για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ιαπωνία και η Ρωσία είναι οι μόνες από τις βιομηχανοποιημένες χώρες της G8 που δεν απαγορεύουν την κατοχή για προσωπική χρήση τέτοιου υλικού.