ΚΟΣΜΟΣ

Εκκλήσεις στους Ιρακινούς να μην διαδηλώσουν

Εκκλήσεις στους Ιρακινούς να μην διαδηλώσουν
Έκκληση απηύθυνε σήμερα ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι στους Ιρακινούς να μη μετάσχουν...

Έκκληση απηύθυνε σήμερα ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι στους Ιρακινούς να μη μετάσχουν στην αυριανή διαδήλωση που γίνεται σε διαμαρτυρία για την έλλειψη της παροχής βασικών δημόσιων υπηρεσιών στη χώρα και κατηγόρησε τους διοργανωτές της κινητοποίησης αυτής ότι είναι υποστηρικτές του Σαντάμ Χουσέιν και των «τρομοκρατών».

«Θέλοντας να σας προστατεύσω και να αντισταθώ στα σχέδια των εχθρών της χώρας, σας καλώ να μην μετάσχετε» στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώθηκε μέσω του Facebook κατά της διαφθοράς, της ανεργίας, της έλλειψης πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας να διαδηλώνετε. Μπορείτε να το κάνετε όταν και όπου θέλετε, με εξαίρεση αυτήν τη διαδήλωση (αύριο), η οποία έχει διοργανωθεί από τους υποστηρικτές του Σαντάμ, τους τρομοκράτες και την Αλ Κάιντα», προσέθεσε, σύμφωνα με αντίγραφο ομιλίας του την οποία αναμένεται να εκφωνήσει απόψε.

Ιρακινοί στρατιώτες συνέλαβαν σήμερα τον δημοσιογράφο που είχε πετάξει τα παπούτσια του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στις 14 Δεκεμβρίου του 2008, λίγο πριν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με την οποία θα ζητούσε τη συμμετοχή του κόσμου στην αυριανή αυτή διαδήλωση στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Ο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι θα μιλούσε μπροστά από σουνιτικό τέμενος στην Αζαμίγια, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, για να ανακοινώσει, σύμφωνα με τον αδελφό του Ντούργαμ, ότι επέστρεψε από τη Βηρυτό, όπου διαμένει, για να πάρει μέρος στη σημαντική αυτή αυριανή διαδήλωση την οποία διοργάνωσαν ομάδες νέων.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ήταν παρών στην σύλληψη του Ζαΐντι από έναν συνταγματάρχη του στρατού.