ΚΟΣΜΟΣ

«Ανατροπή του εμίρη του Κατάρ» ετοιμάζουν μέσω Facebook

«Ανατροπή του εμίρη του Κατάρ» ετοιμάζουν μέσω Facebook
Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν γίνει μέχρι στιγμής «οπαδοί» μίας σελίδας του ιστότοπου...

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν γίνει μέχρι στιγμής «οπαδοί» μίας σελίδας του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook με τίτλο «Επανάσταση της Ελευθερίας 16 Μαρτίου στο Κατάρ» η οποία ζητεί την ανατροπή του εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χάμαντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι.

Τα αιτήματα που αναφέρονται στη σελίδα, όπου εμφανίζεται μία φωτογραφία του εμίρη στην οποία έχει διαγραφεί με έναν κόκκινο σταυρό το πρόσωπό του, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης από το έδαφος του Κατάρ και τον αποκλεισμό της συζύγου του εμίρη Σέιχα Μούζα από τα κοινά.

Πάντως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί πόσοι από τους «οπαδούς» της σελίδας είναι πολίτες του Κατάρ ή αν θα πραγματοποιηθεί η διαδήλωση στις 16 Μαρτίου.

Ο σεΐχης Χάμαντ πήρε την εξουσία από τον πατέρα του σε ένα αναίμακτο πραξικόπημα του 1995 και το 2003 έχρισε τον γιο του Τάμιμ διάδοχό του.

Οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν στη χώρα, καθώς συνεχώς αναβάλλονται οι βουλευτικές εκλογές. Το Κατάρ εξάλλου δεν έχει οργανωμένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η σελίδα στο Facebook ζητά να γίνουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και να δοθούν περισσότερες κοινωνικές παροχές στους κατοίκους του Κατάρ.