ΚΟΣΜΟΣ

Ένα τροχαίο ξεχείλισε την αγανάκτηση των Σουδανών

Ένα τροχαίο ξεχείλισε την αγανάκτηση των Σουδανών
Τουλάχιστον χίλιοι Σουδανοί διαδηλωτές απέκλεισαν έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας...

Τουλάχιστον χίλιοι Σουδανοί διαδηλωτές απέκλεισαν έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για πολλές ώρες σήμερα, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ότι αυξάνεται η ανυπομονησία σε σχέση με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης περί μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης.

Αστυνομικοί με πολιτικά και άνδρες της υπηρεσίας μέτρων τάξης περικύκλωσαν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν αποκλείσει την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι αστυνομικοί απέφυγαν να ρίξουν δακρυγόνα γιατί στη μέση του δρόμου υπήρχε ένα βυτιοφόρο γεμάτο με φυσικό αέριο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εδώ και καιρό να τεθούν όρια ταχύτητας στο δρόμο αυτό και η διαδήλωση οργανώθηκε μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με τους κατοίκους μόνο φέτος έχουν σκοτωθεί δέκα άνθρωποι στο συγκεκριμένο δρόμο.

Οι αρχές έχουν κατασκευάσει πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πρωτεύουσα όμως ο κώδικας κυκλοφορίας δεν εφαρμόζεται, δεν υπάρχουν διαβάσεις για τους πεζούς και η κίνηση είναι χαοτική.

Μετά τον αποκλεισμό του δρόμου από τους κατοίκους οι αρχές έστειλαν στην περιοχή φορτηγά με εργάτες για να τοποθετήσουν φωτεινούς σηματοδότες.