ΚΟΣΜΟΣ

Ο πανικός των πειρατών «σκότωσε» τους 4 Αμερικανούς

Ο πανικός των πειρατών «σκότωσε» τους 4 Αμερικανούς
Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ πειρατών και ανδρών του αμερικανικού ναυτικού που οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων...

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ πειρατών και ανδρών του αμερικανικού ναυτικού που οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων Αμερικανών που επέβαιναν στο γιοτ S/ V Quest και το οποίο είχε καταληφθεί από σομαλούς πειρατές στα ανοικτά του Ομάν την Παρασκευή, ενδέχεται να συνδέεται με το ότι το αμερικανικό ναυτικό κρατούσε αιχμαλώτους δύο πειρατές που είχαν αρχίσει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Αμερικανών, γράφει η εφημερίδα «New York Times».

Η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα ότι οι δύο πειρατές που είχαν ανέβει στο αμερικανικό πλοίο USS Sterett από τη Δευτέρα για τη διαπραγμάτευση απελευθέρωσης των Αμερικανών του γιοτ S/V Quest κρατήθηκαν ως αιχμάλωτοι με εντολή του FBI.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, οι πειρατές που βρίσκονταν στη θαλαμηγό και κρατούσαν ομήρους τους αμερικανούς επιβάτες πιθανώς να κατελήφθησαν από πανικό, λόγω της κράτησης των δικών τους στο αμερικανικό πλοίο και άρχισαν τους πυροβολισμούς με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι σομαλοί πειρατές κατάγγειλαν την επέμβαση των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων, ενώ οι ΗΠΑ από την πλευρά τους αναφέρουν ότι οι πειρατές άνοιξαν πυρ «χωρίς κανένα λόγο και χωρίς προειδοποίηση».

Αργότερα, όταν οι αμερικανοί στρατιωτικοί ανέβηκαν στο γιοτ, βρήκαν τα πτώματα των αμερικανών επιβατών, καθώς και δύο πειρατών. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 13 πειρατές.

Διαβάστε επίσης:

Ξεψύχησαν στα χέρια Σομαλών πειρατών