ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελέσεις σε νοσοκομεία της Τρίπολης καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις

Εκτελέσεις σε νοσοκομεία της Τρίπολης καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ακόμα και σε δύο χιλιάδες μπορεί να ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους...

Ακόμα και σε δύο χιλιάδες μπορεί να ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στην εξέγερση κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γαλλία.

Σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Φρανσουά Ζιμερέ δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι ο λίβυος ηγέτης διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Το θέμα δεν είναι αν θα πέσει ο Καντάφι, αλλά πότε και με ποιό ανθρώπινο κόστος», σημείωσε ο Ζιμερέ από το γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Προς το παρόν τα στοιχεία που έχουμε (...) δείχνουν ότι περισσότεροι από 1.000 έχουν πεθάνει, πιθανώς 2.000, σύμφωνα με πηγές».

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του Λιβυκού Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι μέλη των επαναστατικών επιτροπών του συνταγματάρχη Καντάφι έκαναν συνοπτικές εκτελέσεις μέσα σε νοσοκομεία της Τρίπολης.

«Εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Τρίπολης και σκότωσαν τους τραυματίες που είχαν διαδηλώσει κατά του καθεστώτος. Πήραν τα πτώματα για να τα εξαφανίσουν, ίσως για να τα κάψουν, επειδή ξέρουν ότι έρχονται οι ξένοι δημοσιογράφοι», είπε ο Σλιμάν Μπουσουιγκίρ.

«Απείλησαν τους γιατρούς που αντιστάθηκαν. Αυτό έγινε χθες (Τετάρτη) και προχθές (Τρίτη)», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από ιατρική πηγή του κεντρικού νοσοκομείου της Τρίπολης.