ΚΟΣΜΟΣ

Μετονόμασαν πλατεία που έφερε το όνομα του Καντάφι

Μετονόμασαν πλατεία που έφερε το όνομα του Καντάφι
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Σουλεϊμανία, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του ιρακινού Κουρδιστάν...

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Σουλεϊμανία, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του ιρακινού Κουρδιστάν, μετονόμασε σήμερα μια πλατεία από πλατεία Καντάφι σε πλατεία Σαρτσχινάρ, με το σκεπτικό ότι ο λίβυος ηγέτης «δεν σέβεται τους πολίτες της χώρας του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου, Ζαρντάς Ραφίκ.

«Το 2004 η κυβέρνηση της περιοχής αυτής του Κουρδιστάν αποφάσισε να ονομάσει την πλατεία με το όνομα του λίβυου ηγέτη ο οποίος είχε επιδείξει μεγάλη συμπάθεια στην κουρδική υπόθεση. Αλλά μετά από τα τελευταία γεγονότα αποφασίσαμε ότι πρέπει να δοθεί στην πλατεία το παλιό της όνομα και να ξεγράψουμε το όνομα του Καντάφι, γιατί λάβαμε σοβαρά υπόψη μας ότι ο Καντάφι είναι ένας στυγνός δικτάτορας που δεν σέβεται τους πολίτες της χώρας του», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δήμου.

Στην Σουλεϊμανία την τελευταία εβδομάδα πολλές χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της τοπικής κυβέρνησης, την έναρξη αγώνα κατά της διαφθοράς και τη συνέχιση της δικαστικής δίωξης των δολοφόνων τριών νεαρών διαδηλωτών που σκοτώθηκαν σε επεισόδια των δυνάμεων ασφαλείας με φρουρούς του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PDK) του προέδρου της αυτόνομης αυτής περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί.