ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Πακιστάν

Κρίση στη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Πακιστάν
Η συνεργασία ανάμεσα στις αμερικανικές και στις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχει μειωθεί εξαιτίας...

Η συνεργασία ανάμεσα στις αμερικανικές και στις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχει μειωθεί εξαιτίας του διπλωματικού επεισοδίου με τον υπάλληλο της CIA, ο οποίος σκότωσε δύο Πακιστανούς, ανακοίνωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον πακιστανό αξιωματούχο, εξαιτίας της υπόθεσης του Ρέιμοντ Ντέιβις, οι σχέσεις μεταξύ της CIA και της Διυπηρεσιακής Διεύθυνσης Πληροφοριών (ISI) του Πακιστάν είναι τεταμένες αλλά δεν έχουν «διαλυθεί εντελώς».

«Δεν είναι ανοιχτός πόλεμος. Η συνεργασία και οι κοινές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε χαμηλότερη κλίμακα» δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Δεν προτιθέμεθα να διακόψουμε τις σχέσεις μας. Συνειδητοποιήσαμε και οι δύο ότι για το συμφέρον της περιοχής και για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας η CIA και η ISI πρέπει να εργαστούν μαζί» ανέφερε ένας άλλος αξιωματούχος, αρνούμενος ότι οι δύο υπηρεσίες δεν εργάζονται πια μαζί.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των πακιστανών αξιωματούχων.

Η πιθανή παρουσία περισσότερων υπεργολάβων της CIA προκαλεί ανησυχίες στην ISI επειδή δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι, κάνοντας λόγο για «εκατοντάδες».

«Ανησυχούμε. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι και ζητήσαμε από την CIA να μας πει τον αριθμό αλλά δεν το έχουν κάνει ακόμη» δήλωσε ο πακιστανός αξιωματούχος.