ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπιλ Λάντεν καταδικάζει επιθέσεις μουσουλμάνων κατά πολιτικών στόχων

Ο Μπιλ Λάντεν καταδικάζει επιθέσεις μουσουλμάνων κατά πολιτικών στόχων
Ο θεωρούμενος ως υπαρχηγός του Μπιλ Λάντεν, Αϊμάν αλ-Ζαουαχρί ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάϊντα...

Ο θεωρούμενος ως υπαρχηγός του Μπιλ Λάντεν, Αϊμάν αλ-Ζαουαχρί ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάϊντα, σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα του, που παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη, μετέφερε προτροπή του ηγέτη της οργάνωσης προς τις ισλαμιστικές στρατιωτικές ομάδες, να αποφεύγουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων.

" Υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις, που έχουν αποδοθεί, σωστά ή λανθασμένα, στους μουτζαχεντίν, στις οποίες Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε τζαμιά, σε αγορές ή σε χώρους συνάθροισης πολιτών. Εγώ και τα αδέλφια μου στην Αλ Κάϊντα διαφωνούμε με τέτοιες επιχειρήσεις και τις καταδικάζουμε ", αναφέρει στο μήνυμά του ο αλ-Ζαουαχρί.

Ο υπαρχηγός του Μπιν Λάντεν τονίζει επίσης πως " ο Σείχης Οσάμα μου ζήτησε να υπογραμμίσω ξανά αυτό το θέμα. Για αυτό προσκαλώ τους μουτζαχεντίν να έχουν κατά νου τους κανόνες του Ισλαμικού νόμου και το συμφέρον των Μουσουλμάνων, προτού αναλάβουν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε επιχείρηση ιερής εκδίκησης ".

Ο Αϊμάν αλ-Ζαουαχρί ξεκαθαρίζει επίσης ότι στη βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 23 Κόπτες- Ορθοδόξους την πρωτοχρονιά στην Αίγυπτο, δεν είχε καμία ανάμιξη η Αλ Κάϊντα.