ΚΟΣΜΟΣ

Σε στρατόπεδο εργασίας γιατί διαφωνεί με τη νομοθεσία του ενός παιδιού

Σε στρατόπεδο εργασίας γιατί διαφωνεί με τη νομοθεσία του ενός παιδιού
Μία Κινέζα συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο εργασίας επειδή έκανε εκστρατεία κατά της αυστηρής πολιτικής του «ενός παιδιού» ανά...

Μία Κινέζα συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο εργασίας επειδή έκανε εκστρατεία κατά της αυστηρής πολιτικής του «ενός παιδιού» ανά οικογένεια, που ισχύει στην Κίνα. Όπως δήλωσε ο σύζυγός της τρείς ημέρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη για λόγους υγείας.

Η Μάο Χενγκφένγκ, κάτοικος της Σαγκάη, συνελήφθη από μία ομάδα 30 με 50 αξιωματούχους ασφαλείας, σύμφωνα με τον σύζυγο της, Γου Χουεγουέι.
Όπως είπε ο Γού, οι αξιωματούχοι της έδωσαν ένα αντίγραφο μίας ειδοποίησης στην οποία αναφέρεται ότι η Μάο έχει προβεί "σε παράνομες ενέργειες".


"Η αστυνομία βρίσκεται έξω από την πόρτα μας επί 24 ώρες από την ημέρα που επέστρεψε σπίτι. Δεν μπορούσε να βγει έξω ούτε για να επισκεφθεί το γιατρό. Τι πιθανότητες υπήρχαν να μπορέσει να παραβιάσει το νόμο;" συμπλήρωσε ο Γου.


Η Μάο κάνει εκστρατεία από το 1988, από τότε δηλαδή που έμεινε έγκυος στο δεύτερο της παιδί και απολύθηκε από το εργοστάσιο σαπουνιών όπου εργαζόταν.

Διαμαρτύρεται για την νομοθεσία του «ενός παιδιού» ανά οικογένεια, ένα μέτρο που εφαρμόζεται για τη συγκράτηση της αύξησης του πληθυσμού. Σήμερα είναι μητέρα τριών κοριτσιών.


Τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 1,5 χρόνο "επανεκπαίδευση μέσω εργασίας" επειδή διοργάνωσε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της δίκης του Κινέζου αντιφρονούντα Λιου Σιαμομπό.


Έξι μήνες μετά όμως αφέθηκε ελεύθερη λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας της.