ΚΟΣΜΟΣ

Η απόλυτη καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία

Η απόλυτη καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε...

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε 113 ανθρώπους, αριθμός που αναμένεται να ανέβει δραματικά τις επόμενες ώρες.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κράιστσερτς, Παναγιώτης Χαλουμής, κάνει λόγο για την «απόλυτη καταστροφή».


Μεγάλες ζημιές σε κτήρια, κατεστραμμένοι δρόμοι, σπίτια ομογενών που θα πρέπει να κατεδαφιστούν, προβλήματα στην ελληνική εκκλησία της πόλης Κράιστ Τσέρτς, το ελληνικό σχολείο και άλλα κτήρια της ελληνικής Κοινότητας συνθέτουν την εικόνα για τους ομογενείς της συγκεκριμένης επαρχίας.


Σύμφωνα με Έλληνα ιδιοκτήτη εστιατορίου στο κέντρο της πόλης, η περιοχή παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και τηλεφωνική σύνδεση τέσσερις ημέρες μετά το σεισμό, ενώ τα ειδικά συνεργεία ελέγχουν πρώτα τα σούπερ-μάρκετ και τα πρατήρια βενζίνης και μετά θα ελέγξουν τις άλλες επιχειρήσεις.
Το μόνο θετικό είναι πως δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν κάτω από τα χαλάσματα και κατάφεραν να επιβιώσουν καθώς και των διασωστών που έζησαν όλοι σοκαριστικές στιγμές.


Χαρακτηριστική είναι η ιστορία μιας ομάδας διασωστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα μαχαίρι για να κόψουν τα πόδια ενός άντρα ο οποίος ήταν αδύνατο να βγει από τα χαλάσματα με άλλο τρόπο.