ΚΟΣΜΟΣ

Oι επικίνδυνες φιλίες του Μουαμάρ Καντάφι...

Oι επικίνδυνες φιλίες του Μουαμάρ Καντάφι...
Μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της διεθνούς τρομοκρατίας και να φωτογραφίζεται μαζί με τους σημαντικότερους ηγέτες της Δύσης...

Μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της διεθνούς τρομοκρατίας και να φωτογραφίζεται μαζί με τους σημαντικότερους ηγέτες της Δύσης; Αυτό αναρωτιέται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ιστοσελίδα elcorreo.com και δημοσιεύει μια σειρά φωτογραφιών με τον πρωταγωνιστή της αιματηρής βίας που έχει ξεσπάσει στη Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι μαζί με κάποιους από τους πιο «σημαντικούς» πολιτικούς της Δύσης. Ο ηγέτης -του οποίου το σπίτι είχε βομβαρδιστεί το 1986 από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, με αποτέλεσμα τον θάνατο της τότε 4χρονης υιοθετημένης κόρης του- κατάφερε να γυρίσει σελίδα και να ανταλλάξει χειραψίες και συμβόλαια με άλλοτινούς εχθρούς του...

Στην Σύνοδο Κορυφής του 2009. Στη συγκεκριμένη σύνοδο ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ειδικά καλεσμένος από τον Μπαράκ Ομπάμα.

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Μουαμάρ Καντάφι στην Λιβύη το 2009 την ημέρα της επετείου του πολιτικού συστήματος Χουμαχιρίγια, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Καντάφι και με το οποίο κυβερνά τη Λιβύη.

Παρίσι, 2007: Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε με τον ηγέτη της Λιβύης κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψης του στη Γαλλία για τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων.

Μαδρίτη 2007: Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, χαιρετά Μουαμάρ Καντάφι κατά τηνδιάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης στην Ισπανία του ηγέτη της Λιβύης.

Ιταλία 2009: Ο πρόεδρος Ομπάμα σφίγγει το χέρι του Καντάφι πριν από το δείπνο που παρέθεσε ο τότε Πρόεδρος της Ιταλίας κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής των G8.

Βενεζουέλα 2009: Ο Μουαμάρ Καντάφι και ο Ούγκο Τσάβες συναντιούνται κατά την διάρκεια δημερούς συνάντησης.

Πηγή: newscode.gr