ΚΟΣΜΟΣ

Η φτωχότερη περιοχή της ΕΕ

Η φτωχότερη περιοχή της ΕΕ
Η βορειοδυτική Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των κατοίκων να διαμορφώνεται στο 28%....

Η βορειοδυτική Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των κατοίκων να διαμορφώνεται στο 28% του μέσου όρου της Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας "Eurostat".

Στον αντίποδα, το κεντρικό Λονδίνο είναι η πλέον εύπορη της ΕΕ, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των κατοίκων να ανέρχεται στο 343% του κοινοτικού μέσου όρου.



Στη δεύτερη χαμηλότερη θέση, στη σχετική κατάταξη, έρχεται η βορειοανατολική Ρουμανία, με ποσοστό 29%, ενώ μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της ΕΕ είναι, επίσης, η βορειο-κεντρική και η νοτιο-κεντρική Βουλγαρία, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 30%.



Συνολικά, 64 περιοχές της ΕΕ έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ μικρότερο του 75% του μέσου όρου της Ένωσης, ενώ στις πρώτες θέσεις του καταλόγου, μετά το Λονδίνο, έρχονται το Λουξεμβούργο με 279%, οι Βρυξέλλες με 219%, το Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία με 198%, το Αμβούργο στη Γερμανία με 188% και η Πράγα με 172%.