ΚΟΣΜΟΣ

Η Ν.Κορέα παροτρύνει τους Βορειοκορεάτες σε εξέγερση

Η Ν.Κορέα παροτρύνει τους Βορειοκορεάτες σε εξέγερση
Εκστρατεία ενημέρωσης διεξάγει σε απομονωμένες περιοχές της Βόρειας Κορέας ο νοτιοκορεατικός στρατός, ρίχνοντας από αεροπλάνα φυλλάδια για..

Εκστρατεία ενημέρωσης διεξάγει σε απομονωμένες περιοχές της Βόρειας Κορέας ο νοτιοκορεατικός στρατός, ρίχνοντας από αεροπλάνα φυλλάδια για τις λαϊκές εξεγέρσεις στη βόρεια Αφρική, τρόφιμα, φάρμακα και ραδιόφωνα, όπως αποκάλυψε ο συντηρητικός βουλευτής της Νότιας Κορέας Σονγκ Γιουνγκ-Σουν.


Η εκστρατεία στοχεύει στην ενθάρρυνση των Βορειοκορεατών να σκεφτούν το ενδεχόμενο της αλλαγής, είπε ο Σονγκ Γιουνγκ-Σουν, ο οποίος έκανε γνωστό ότι τα τρόφιμα και τα φάρμακα στέλνονται με ελαφρά καλάθια τα οποία είναι δεμένα σε μπαλόνια με χρονοδιακόπτη για να απελευθερώνονται όταν είναι επάνω από τις περιοχές- στόχους της φτωχής Βόρειας Κορέας.

Πάνω στα τρόφιμα υπήρχε ένα μήνυμα ότι στέλνονται από το στρατό της Νότιας Κορέας και είναι ασφαλή για κατανάλωση από ανθρώπους αλλά θα μπορούσαν να δοθούν σε ζώα για να ελεγχθεί η ασφάλεια, είπε ο Σονγκ, σύμφωνα με το γραφείο του οποίου, στα φυλλάδια υπήρχαν ενημερωτικά κείμενα για τις λαϊκές διαμαρτυρίες στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι.
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την κίνηση, επικαλούμενο την πολιτική να μην σχολιάζει θέματα ασφαλείας που αφορούν τη Βόρεια Κορέα.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών έπειτα από το βομβαρδισμό και τη βύθιση ενός πολεμικού πλοίου της Νότιας Κορέας το Μάρτιο, αλλά οι δύο πλευρές έχουν στο μεταξύ βελτιώσει τις σχέσεις τους.