ΚΟΣΜΟΣ

Ένας-ένας παραιτούνται οι συνεργάτες του Καντάφι

Ένας-ένας παραιτούνται οι συνεργάτες του Καντάφι
Παραιτήθηκε από όλα τα δημόσια αξιώματά του, ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε...

Παραιτήθηκε από όλα τα δημόσια αξιώματά του, ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, επικαλούμενο ανακοίνωση του γραφείου του στο Κάιρο.


Ο Καντάφ αλ-Νταμ ανακοίνωσε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της λιβυκής κρίσης", σύμφωνα με την ανακοίνωση που επικαλείται το πρακτορείο Mena.

Σύμφωνα με το γραφείο του Καίρου, ο ανώτατος αξιωματούχος της Λιβύης, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις λιβυο-αιγυπτιακές σχέσεις και διαθέτει κατοικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, εγκατέλειψε τη Λιβύη εδώ και μία εβδομάδα.

Υποβάλλοντας χθες την παραίτησή του, ο Καντάφ αλ-Νταμ "ζήτησε τον τερματισμό του λουτρού αίματος και την επιστροφή στη λογική για τη διαφύλαξη της ενότητας και του μέλλοντος της Λιβύης", σύμφωνα με το Mena.

Παράλληλα την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ και προσχώρησε στην αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.

"Ανακοινώνω σαφώς την υποβολή της παραίτησής μου από τη θέση του γενικού εισαγγελέα της Λιβύης και ανακοινώνω ότι προσχωρώ στις θελήσεις του λιβυκού λαού, όπως εκφράζονται από την επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου της νεολαίας", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.