ΚΟΣΜΟΣ

Εφτάψυχη …αλεπού στο κέντρο του Λονδίνου!

Εφτάψυχη …αλεπού στο κέντρο του Λονδίνου!
Για δύο ολόκληρες εβδομάδες μια αλεπού τριγυρνούσε στον 72ο όροφο ενός ουρανοξύστη...

Για δύο ολόκληρες εβδομάδες μια αλεπού τριγυρνούσε στον 72ο όροφο ενός ουρανοξύστη στο κέντρο του Λονδίνου. Σε αυτά τα υψηλά πατώματα η αλεπουδίτσα έμεινε μόνη, φοβισμένη και πεινασμένη μέχρι να την ανακαλύψουν εξαντλημένη από την έλλειψη τροφής.

Οι διασώστες που κλήθηκαν για να την κατεβάσουν από τον υπό κατασκευή ουρανοξύστη της έδωσαν το όνομα Ρομέο. Την βρήκαν σε ένα σημείο 288 μέτρα πάνω από τη γη, όπου είχε παγιδευτεί.

Ο Ρομέο κατάφερε να επιβιώσει τις δύο εβδομάδες τρώγοντας τα υπολείμματα φαγητών των εργαζομένων για την αποπεράτωση του κτιρίου, το οποίο όταν τελειώσει θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη.

Η φοβισμένη αλεπού οδηγήθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων όπου φιλοξενείται, τρέφεται και προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς έφτασε μέχρι τον ουρανοξύστη το μικρό ζώο που δραπέτευσε μυστηριωδώς από το χώρο που ζούσε και αφού περιδιάβηκε όλους τους δρόμους του Λονδίνου κατέληξε στον ουρανοξύστη.

Οι αλεπούδες αφθονούν σε πολλές πόλεις της Βρετανίας και μόνο στα δάση γύρο από το Λονδίνο ζουν πάνω από δέκα χιλιάδες αλεπούδες. Έχουν σχετικά καλή σχέση με τους ανθρώπους και τρέφονται κυρίως με αποφάγια που βρίσκουν στους σκουπιδοτενεκέδες τους οποίους επισκέπτονται μόνο τα βράδια.