ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Τυνησία μέχρι τον Ιούλιο

Εκλογές στην Τυνησία μέχρι τον Ιούλιο
Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθούν...

Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθούν "εκλογές το αργότερο στα μέσα Ιουλίου", σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου η οποία δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο TAP, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι συνομιλίες με τις διαφορετικές πολιτικές ομάδες "δεν πρέπει να συνεχιστούν μετά τα μέσα Μαρτίου" και ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν "το αργότερο στα μέσα Ιουλίου 2011", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σήμερα στις 17:45 τοπική ώρα ακούστηκαν προειδοποιητικά πυρά μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Τύνιδα, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που σκαρφάλωναν στα παράθυρα του κτιρίου, όπως μετεδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παρά τα προειδοποιητικά πυρά, οι διαδηλωτές παρέμειναν στις θέσεις τους και οι στρατιώτες προσπάθησαν, μάταια, να τους πείσουν να αποχωρήσουν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα πυρά προκάλεσαν την οργή των διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, φωνάζοντας "Γανούσι φύγε", αναφερόμενοι στον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γανούσι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έστειλαν ενισχύσεις στο σημείο.