ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μάλτα μεταφέρονται Λίβυοι πολίτες

Στη Μάλτα μεταφέρονται Λίβυοι πολίτες
Πολλά πλοία εκ των οποίων και ένα ναυλωμένο από τις ΗΠΑ, τα οποία μεταφέρουν πολίτες...

Πολλά πλοία εκ των οποίων και ένα ναυλωμένο από τις ΗΠΑ, τα οποία μεταφέρουν πολίτες που θέλησαν να ξεφύγουν από το χάος που επικρατεί στην πατρίδα τους Λιβύη, αναμένονται τη νύχτα στο λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα, έγινε γνωστό από τις αρχές της χώρας.

Η Μάλτα έχει ετοιμάσει ήδη ιατρικές μονάδες διευκόλυνσης που θα προσφέρουν θεραπεία σε τραυματισμένους Λίβυους, ενώ έχει προετοιμαστεί να δεχτεί περισσότερους από 4.800 πολίτες που θα μεταφερθούν εκεί, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έχει επίσης κλείσει πολλά ξενοδοχεία για την προσωρινή παραμονή πολιτών.

Το πρώτο πλοίο που αναμένεται στο λιμάνι της Βαλέτας, που απέχει μόλις 350 χιλιόμετρα από τη Λιβύη, είναι το ναυλωμένο από τις ΗΠΑ "Μαρία Ντολόρες" που μεταφέρει 300 άτομα. Είχε αναχωρήσει από το πρωί από την Τρίπολη αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η άφιξή του στη Μάλτα καθυστέρησε.

Ένα άλλο πλοίο με πολύ περισσότερους επιβαίνοντες αναμένεται γύρω στα μεσάνυχτα ενώ ένα τρίτο βρετανικό πλοίο με 207 επιβαίνοντες θα ακολουθήσει αργότερα.

Νωρίτερα, σήμερα, πλοίο με δύο χιλιάδες Κινέζους αναχώρησε από τη Βεγγάζη και αναμένεται νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.