ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ "διερευνούν τις ωμότητες" στη Λιβύη

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ "διερευνούν τις ωμότητες" στη Λιβύη
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν και διερευνούν ήδη...

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν και διερευνούν ήδη για περιπτώσεις ωμοτήτων που έχουν διαπραχθεί αυτές τις ημέρες από τη μεριά του καθεστώτος Καντάφι σε πολλές πόλεις της Λιβύης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον κατά συνέπεια «θα επιβάλει μονομερείς κυρώσεις κατά της Λιβύης, οι οποίες όμως ακόμα δεν θα ανακοινωθούν, επειδή η διατύπωσή τους βρίσκεται, ακόμα, στο τελικό στάδιο».

Ο Τζέι Κάρνι διευκρίνισε επίσης, ότι δόθηκε η εντολή «η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τρίπολη, να αναστείλει τη λειτουργία της».

«Έχει απολέσει την υποστήριξη του λιβυκού λαού ο Μουάμαρ Καντάφι», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαιρούν, από το τραπέζι, καμία απολύτως μορφή δράσης τους έναντι του Μουάμαρ Καντάφι, επειδή στη Λιβύη έχει εκδηλωθεί πολλή βία, συμπεριλαμβανομένης μιας δυνητικής αμερικανικής στρατιωτικής δράσης», απάντησε τελικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, είχε αποφύγει να τοποθετηθεί σαφώς σε ερώτηση για το ποιο είναι το «χειρότερο σενάριο» σύμφωνα με το οποίο θα λήξει η αναταραχή στη Λιβύη. Αρκέστηκε απλά να πει ότι πρόκειται για πολύ ρευστή και επικίνδυνη κατάσταση.