ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση εναντίον Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου

Επίθεση εναντίον Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου
Άγνωστοι πυροβόλησαν χθες βράδυ στην κατεχόμενη Λευκωσία εναντίον των γραφείων της εφημερίδας...

Άγνωστοι πυροβόλησαν χθες βράδυ στην κατεχόμενη Λευκωσία εναντίον των γραφείων της εφημερίδας «Αφρίκα» όπου εργάζεται ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.

Οι δράστες ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η εφημερίδα «Αφρίκα» και, αφού θυροκόλλησαν απειλητικό σημείωμα έριξαν δύο πυροβολισμούς στην πόρτα και εξαφανίστηκαν. Το σημείωμα που ήταν χειρόγραφο, απευθυνόταν στον κ. Λεβέντ και προειδοποιούσε ότι αν δεν σταματήσει την αρθρογραφία του, την επόμενη φορά οι σφαίρες δεν θα πάνε στην πόρτα, αλλά στον ίδιο.

Μετά τη "μαφιόζικου" τύπου επίθεση, μαζεύτηκε κόσμος στην εφημερίδα προς συμπαράσταση ενώ πήγαν επί τόπου και πολλά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Μουσταφά Ακκιντζί και ο Σαμπίτ Σογιέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πανό που εμφανίστηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση των Τουρκοκυπρίων στις 28 Ιανουαρίου και που εξόργισαν τον Ταγίπ Ερντογάν έφερε την υπογραφή του Κινήματος «Γιασεμί» και σε αυτό αναγραφόταν το σύνθημα : «Μας σώσατε; Άι σιχτίρ!». Με το κίνημα «Γιασεμί», κατήλθαν, μεταξύ άλλων, ως υποψήφιοι στις προηγούμενες «εκλογές», τόσο ο Σενέρ Λεβέντ όσο και άλλοι αρθρογράφοι και υποστηρικτές της Αφρίκα.

Την προσεχή Τετάρτη στα κατεχόμενα θα γίνει η δεύτερη καταγγελτική συγκέντρωση στα κατεχόμενα εναντίον του «οικονομικού πακέτου» που επιβάλει η Άγκυρα καθώς και του έντονου παρεμβατικού ρόλου της Τουρκίας σε κάθε έκφανση της ζωής των Τουρκοκυπρίων.