ΚΟΣΜΟΣ

Το αντίπαλο δέος του Καντάφι-Κυρώσεις εξετάζει ο ΟΗΕ

Το αντίπαλο δέος του Καντάφι-Κυρώσεις εξετάζει ο ΟΗΕ
Μεταβατική κυβέρνηση σχηματίζουν οι διαφωνούντες

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζλέιλ, έχει ηγηθεί του σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης με έδρα την ανατολική πόλη Βεγγάζη, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Quryna.

Η Quryna αναφέρει πως ο ίδιος δήλωσε πως ο Μουάμαρ Καντάφι "και μόνο" φέρει ευθύνη "για τα εγκλήματα που συνέβησαν" στη Λιβύη και πως η φυλή του, η Καντάντφα, έχει συγχωρεθεί.

"Ο Αμπούντ Ατζλέιλ επέμεινε στην ενότητα του εδάφους της πατρίδας και πως η Λιβύη είναι ελεύθερη και η πρωτεύουσά της είναι η Τρίπολη", ανέφερε [ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης] σε τηλεφωνική συνομιλία, πάντα σύμφωνα με την Quryna.

Στο μεταξύ ο γιος του ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι, η αναταραχή στη Λιβύη ανοίγει όλες τις επιλογές περιλαμβανομένου του εμφυλίου πολέμου και της ξένης επέμβασης, δήλωσε

"Αυτό που περνάει το λιβυκό έθνος έχει ανοίξει την πόρτα για όλες τις επιλογές, και τώρα τα σημάδια του εμφυλίου πολέμου και της ξένης επέμβασης έχουν αρχίσει", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, σε μία συνέντευξη στην τηλεόραση Αλ Αραμπίγια.

"Θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία γιατί ο κόσμος δεν έχει μέλλον εκτός αν συμφωνήσουν μαζί σε ένα νέο πρόγραμμα", είπε.

Γαλλία και Αγγλία έκλεισαν τις πρεσβείες τους ενώ συνεδριάζει εκ νέου το Σ.Α του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Λιβύη.

Νωρίτερα "μισθοφόροι" που μεταφέρθηκαν στη Μιζουράτα με ελικόπτερα του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που παρίσταντο στην κηδεία των θυμάτων των χθεσινών συγκρούσεων, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι μάχες στους δρόμους της Τρίπολης συνεχίστηκαν και χθες τη νύχτα, με πυροβολισμούς να ακούγονται σε πολλές συνοικίες της λιβυκής πρωτεύουσας.
Υπάρχουν πληροφορίες για νέους θανάτους και τραυματισμούς, όμως ο αριθμός των απωλειών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη.

Διαβάστε επίσης:Ετοιμότητα για επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη