ΚΟΣΜΟΣ

«Συνωμοσία» βλέπει ο πρόεδρος της Υεμένης

«Συνωμοσία» βλέπει ο πρόεδρος της Υεμένης
Ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, έκανε λόγο σήμερα για "συνωμοσία" κατά της ενότητας...

Ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, έκανε λόγο σήμερα για "συνωμοσία" κατά της ενότητας της χώρας και ορκίστηκε ότι θα προασπιστεί το "δημοκρατικό καθεστώς", σε ομιλία του ενώπιον των διοικητών του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης από τη Σαναά.

"Το έθνος μας περνά εδώ και τέσσερα χρόνια τεράστιες δυσκολίες (...) και προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε με δημοκρατικά μέσα και με διάλογο με όλους τους πολιτικούς ηγέτες, αλλά εις μάτην" τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι "η πολιτική διοίκηση έχει παρουσιάσει μια σειρά μεταρρυθμιστικών μέτρων που ζητούσε η αντιπολίτευση".

"Υπάρχει μια συνωμοσία κατά της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας" της χώρας και "εμείς, στις ένοπλες δυνάμεις, έχουμε δώσει όρκο να προασπιστούμε το δημοκρατικό καθεστώς, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Υεμένης μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας", πρόσθεσε.

Από τις 27 Ιανουαρίου σημειώνονται συνεχείς διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Σαναά και τις πόλεις Άντεν και Τάιζ, στα νότια της χώρας. Σιίτες αντάρτες από τα βόρεια, καθώς και ισχυρές φυλές προσχώρησαν στο κίνημα κατά της κυβέρνησης και του προέδρου που έχει να αντιμετωπίσει και την αποστασία μελών του κόμματός του.