ΚΟΣΜΟΣ

Στη χώρα μου επικρατεί ηρεμία λέει ο Καντάφι

Στη χώρα μου επικρατεί ηρεμία λέει ο Καντάφι
Ηχογραφημένη συνέντευξη του Μουαμάρ Καντάφι που δόθηκε στο γραφείο του Λίβυου ηγέτη στην Τρίπολη μετέδωσε το σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο...

Ηχογραφημένη συνέντευξη του Μουαμάρ Καντάφι που δόθηκε στο γραφείο του Λίβυου ηγέτη στην Τρίπολη μετέδωσε το σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Pink».

Ο Καντάφι υποστηρίζει ότι στη χώρα του επικρατεί ηρεμία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επεισόδια και στη Λιβύη επικρατεί ηρεμία. Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο. Μία ομάδα νέων ανθρώπων, υπό την επήρεια ναρκωτικών, κατέλαβαν τους στρατώνες. Μέχρι τότε, η ειρήνη βασίλευε».

Ο Λίβυος ηγέτης αναφέρει ακόμη ότι οι νεκροί είναι κατά πολύ λιγότεροι απ' ό,τι μεταδίδεται από τα ξένα ΜΜΕ και για τον θάνατό τους ευθύνονται «οι συμμορίες» της Αλ Κάιντα και τα ναρκωτικά . «Αυτούς τους ανθρώπους, τους σκότωσαν οι συμμορίες των εξεγερθέντων. Αυτές οι συμμορίες ανήκουν στην Αλ Κάιντα και η οργάνωση τους αποκαλείται Αλ Κάιντα του ισλαμικού Μαγκρέμπ, που δρα στην Αλγερία, το Μάλι, τη Μαυριτανία και το Αφγανιστάν», τονίζει.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι "οι συμμορίες της Αλ Κάιντα", στη Βεγγάζη και σε άλλες πόλεις, επιβάλλουν ισλαμικούς νόμους, απαγορεύουν στις γυναίκες να κυκλοφορούν και τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Ενώ, όπως λέει, "οι κάτοικοι των πόλεων αυτών κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στις αρχές να τους απελευθερώσουν από τους ένοπλους συμμορίτες".
Αναφερόμενος στις κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον του, τις απορρίπτει κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι «αντιτίθενται σε κάθε λογική, διότι αν ήθελε το Συμβούλιο Ασφαλείας να γνωρίσει την αλήθεια θα έπρεπε να στείλει μία επιτροπή να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί και ύστερα να λάβει οποιαδήποτε απόφαση».

Καταλήγοντας στη συνέντευξη του στο σερβικό σταθμό Pink, ο Καντάφι δηλώνει αποφασισμένος να αντισταθεί στους εξεγερθέντες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο λαός της Λιβύης είναι στο πλευρό μου, οι μικρές ομάδες των ανταρτών έχουν περικυκλωθεί και θα τους αντιμετωπίσουμε».

Η τηλεόραση του Pink κατά τη διάρκεια μετάδοσης της συνέντευξης έδειξε και βιντεοσκοπημένο υλικό από τους δρόμους της Τρίπολης, όπου φαίνεται να επικρατεί ηρεμία. Μεταδόθηκε, επίσης, υλικό από γειτονιές της πρωτεύουσας της Λιβύης για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες ότι βομβαρδίστηκαν από την αεροπορία του Καντάφι.