ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε το πτώμα 13χρονης μετά από τρεις μήνες

Βρέθηκε το πτώμα 13χρονης μετά από τρεις μήνες
Έρευνες διεξάγει η ιταλική αστυνομία και οι αρχές της πόλης Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου...

Έρευνες διεξάγει η ιταλική αστυνομία και οι αρχές της πόλης Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου της Κιάρα Γκαμπιράζιο, μιας δεκατριάχρονης μαθήτριας που είχε εξαφανισθεί στις 26 Νοεμβρίου του 2010.
Το πτώμα της Κιάρα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, σε χωράφι έξω από το Μπέργκαμο. Το εντόπισε, τυχαία, ένας νεαρός που βρισκόταν στην περιοχή.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι περίεργο το ότι το πτώμα της Κιάρα βρέθηκε τελικά από έναν νέο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γυμναστήριο στο οποίο την είχαν δει την τελευταία φορά οι φίλες της.

Παρά την κινητοποίηση πέντε χιλιάδων ανδρών της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και της πολιτικής προστασίας και τις έρευνες που επεκτάθηκαν σε τετρακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα, το μυστήριο παρέμεινε άλυτο επί τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η Κιάρα πρέπει πιθανότατα να μπήκε στο αυτοκίνητο κάποιου ατόμου που γνώριζε σχετικά καλά, και το οποίο, στην συνέχεια, την μετέφερε σε ερημική περιοχή και την δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές. Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία, από την οποία αναμένονται πιο αναλυτικές απαντήσεις.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος «το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δολοφόνος παραμένει ελεύθερος και παρά την εντυπωσιακή αυτή κινητοποίηση αστυνομικών και εισαγγελικών δυνάμεων (. . .) δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά του».

Οι γονείς της νεαρής κοπέλας «απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς είναι βέβαιοι ότι ο δολοφόνος δεν είναι κάποιος μετανάστης, όπως είχε λεχθεί αρχικά, αλλά ένας Ιταλός, που ζει στην περιοχή του Μπέργκαμο και πρέπει να εντοπισθεί το γρηγορότερο».