ΚΟΣΜΟΣ

Απών από τη δίκη του ο Μπερλουσκόνι παρά τη θέλησή του

Απών από τη δίκη του ο Μπερλουσκόνι παρά τη θέλησή του
Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα...

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα στο Μιλάνο, τόνισε ότι «ο ίδιος επιθυμεί να είναι παρών στις δίκες που τον αφορούν, αλλά οι δικηγόροι του τού το απαγορεύουν, διότι πρόκειται για γεγονότα προς κατανάλωση των μέσων ενημέρωσης».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ξανάρχισε στο δικαστήριο της ιταλικής συμπρωτεύουσας η δίκη για αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.

Ο «Καβαλιέρε» δεν παρουσιάσθηκε, παρά το ότι δεν είχε πληροφορήσει σχετικά τους δικαστές ούτε είχε κάνει αναφορά σε κυβερνητικές του υποχρεώσεις που δεν θα του επέτρεπαν να παραβρεθεί. Ο ιταλός πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσέθεσε επίσης ότι «εξαιτίας των συνεχών τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που διατάσσουν οι εισαγγελείς, έχει αναγκασθεί να μην χρησιμοποιεί, πλέον, το κινητό του», ενώ άσκησε κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο: «Όταν ένας νόμος δεν αρέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους συμβούλους του, στέλνεται πίσω στην γερουσία και στην βουλή, όταν δεν αρέσει στο συνταγματικό δικαστήριο, τον απορρίπτει», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο «μίστερ τιβί», κατέκρινε και την δραστηριότητα των ιταλών εθνοπατέρων, τονίζοντας ότι «αυτοί που εργάζονται, είναι το πολύ πενήντα. Οι υπόλοιποι, κάθονται, κουτσομπολεύουν και κάνουν ό,τι τους λέει ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος».

Αναφερόμενος στις δικαστικές του υποθέσεις που εκκρεμούν και στα πρόσφατα σκάνδαλα, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «δεν βλέπει την ώρα να ξαναγίνει ένας απλός πολίτης. Αν, όμως, εγκαταλείψει το πεδίο, το 51%, έστω, των Ιταλών που τον εκτιμά θα σκεφθεί ότι λιποτάκτησε».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ» και στην σχετική δίκη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικόλο Γκεντίνι, δήλωσε σήμερα ότι «ο πελάτης του σκοπεύει να υπερασπισθεί τον εαυτό του, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου».

Σύμφωνα, όμως, με τον ιταλικό τύπο, στην πρώτη δικάσιμο, που έχει ορισθεί για τις 6 Απριλίου, ο «Καβαλιέρε» και οι δικηγόροι του, σκέπτονται να ζητήσουν από τους δικαστές να λάβουν υπόψη τους το λεγόμενο «εύλογο κώλυμα», την «υπερπλήρη κυβερνητική ατζέντα», δηλαδή, του ζάπλουτου πρωθυπουργού.