ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά
Ένας Παλαιστίνιος εργάτης σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού...

Ένας Παλαιστίνιος εργάτης σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Μπέιτ Λαχίγια, κοντά στο φράχτη που χωρίζει τα Παλαιστινιακά Εδάφη από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών υγείας της Γάζας, Άνταμ Άμπου Σελμίγια.

"Ένας Παλαιστίνιος εργάτης που έκανε αμμοληψία έγινε μάρτυρας αφού χτυπήθηκε από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής", δήλωσε. "Ο ισραηλινός στρατός επέτρεψε σε ένα (παλαιστινιακό) ασθενοφόρο να περισυλέξει το πτώμα του μάρτυρα το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας", πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το θέμα.

Επεισόδια τέτοιου είδους σημειώνονται συχνά κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, όπου ο ισραηλινός στρατός το 2008 απαγόρευσε στους Παλαιστίνιους να προσεγγίζουν σε μια ζώνη πλάτους 300 μέτρων. Σύμφωνα όμως με τον ΟΗΕ και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, το Ισραήλ έκτοτε επέκτεινε τη ζώνη αυτή προς το εσωτερικό των παλαιστινιακών εδαφών.