ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γκαλιάνο δηλώνει "θαυμαστής του Χίτλερ"!

Ο Γκαλιάνο δηλώνει "θαυμαστής του Χίτλερ"!
Ένα ακόμα βίντεο «καίει» εκ νέου τον βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο...

Ένα ακόμα βίντεο «καίει» εκ νέου τον βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον οίκο Dior, εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν εις βάρος του για αντισημιτική λεκτική επίθεση σε ζευγάρι.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα The Sun, ο σχεδιαστής εμφανώς μεθυσμένος δηλώνει ότι «λατρεύει τον Χίτλερ» μέσα σε ένα παρισινό καφέ.

«Λατρεύω τον Χίτλερ» λέει σε κάποιους που κάθονται απέναντί του, στο ίδιο τραπέζι. «Άνθρωποι σαν εσάς θα έπρεπε να είναι νεκροί. Οι μητέρες σας, οι πατέρες σας θα έπρεπε να έχουν δηλητηριαστεί με αέριο», συνεχίζει.

«Εχετε κάποιο πρόβλημα;», τον ρωτά η γυναίκα από το διπλανό τραπέζι, το πρόσωπο της οποίας δεν φαίνεται στο βίντεο. «Με εσάς. Είστε άσχημη», απαντά ο Γκαλιάνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν ο Γκαλιάνο ήταν Γάλλοι και Ιταλοί και όχι Εβραίοι.

Ο άνδρας, που τράβηξε το βίντεο και η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, δήλωσε στην Sun ότι «ο Γκαλιάνο καθόταν μόνος του και έπινε». «Ο Γκαλιάνο δεν σταμάτησε να παρεμβαίνει (στη συζήτησή μας) κάνοντας σχόλια για εμάς και για τα όσα λέγαμε», πρόσθεσε.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2010, σύμφωνα με τον ιστότοπο Citizenside στο ίδιο παριζιάνικο καφέ, όπου ο Γκαλιάνο επιτέθηκε φραστικά σε ένα ζευγάρι την προηγούμενη Πέμπτη.

Παράλληλα σήμερα ο σχεδιαστής μόδας συναντήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα του Παρισιού με το συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς η αστυνομία ήθελε να ακούσει και τις δύο πλευρές, ενώ εμφανίστηκε ακόμη μία γυναίκα η οποία τον κατηγορεί ότι έκανε αντισημιτικά σχόλια, όπως αναφέρει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Δείτε το επίμαχο βίντεο, σημειώνουμε όμως ότι το περιεχόμενό του μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό: