ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μη συνετές οι απειλές της Β. Κορέας

ΗΠΑ: Μη συνετές οι απειλές της Β. Κορέας
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε σήμερα ως «μη συνετές» τις απειλές...

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε σήμερα ως «μη συνετές» τις απειλές της Βόρειας Κορέας να προβεί σε «ολοκληρωτικό πόλεμο» ως «αντίποινα» για τις κοινές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που άρχισαν σήμερα.

«Αυτή η πολεμική ομιλία δεν είναι συνετή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Φίλιπ Κρόουλι, σημειώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει στις 14 Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων.

Περίπου 200.000 στρατιώτες της Νότιας Κορέας και 12.800 των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις αυτές που χωρίζονται σε δύο μέρη, το ένα είναι μια άσκηση διοίκησης που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου και το άλλο προβλέπει ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις έως τις 30 Απριλίου.

Την Κυριακή, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι «εάν οι επιτιθέμενοι ξεκινήσουν μια πρόκληση για έναν "τοπικό πόλεμο", ο κόσμος θα δει πρωτοφανή αντίποινα από το στρατό και το λαό της Βόρειας Κορέας», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι θα κάνει «ολοκληρωτικό πόλεμο» σε «αντίποινα» για τις ασκήσεις και θα μετατρέψει την Σεούλ, πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, σε μια «θάλασσα φωτιάς», πρόσθεσε το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα εξαπολύει τακτικά τέτοιες απειλές την παραμονή των στρατιωτικών ασκήσεων που διεξάγονται από τον Νότια Κορέα.